AMA for business

fashion, outfit, wintercollectie, kledij, tijdloos, verantwoord, sustainable, unisex, women, jacket, broek, jumpsuit, blauw, structuur, rits, elastiek, pockets, steekzakken
Ben je een textielproducent op zoek naar een oplossing voor je reststroom?
Een AMA inspiratiesessie op je event?
Studio AMA -sociaal x circualire mode. Ondernemersverhaal van high end fashion over massaproductie badmatten tot radicale ethische mode. Inspiratie voor een duurzamere garderobe.
AMA verdeler worden?
Duurzame ontwikkeling van jou modelabel?
Iets anders?
 

SDGs

XXX

Beëindig armoede overal en in al haar vormen. 

Alle AMA stuks worden gemaakt bij maatwerkbedrijf Zonnehoeve Production, onze partner in Eke-Nazareth. Zonnehoeve Production biedt betaalde arbeid aan binnen een beschermde en aangepast werkomgevig voor personen die op de conventionele arbeidsmarkt moeilijk hun weg vinden. Mensen die binnen de groep van kansarmoede vallen, krijgen zo toch dezelfde kansen als iedereen. 

Verzeker een goede gezondheid en promoot welzijn voor alle leeftijden.


Het fast fashion business model is onhoudbaar op sociaal en ecologisch vlak. Mensen worden op grote schaal uitgebuit en iemand betaalt de prijs voor goedkope kleren. Studio AMA wil hier een alternatief voor aanbieden, omdat we geloven dat het anders kan. Dus streven we naar optimale arbeidsomstandigheden van alle betrokken partijen. Van de teelt of productie van de grondstof tot de confectie tot transport en verhandeling. De arbeiders verdienen een loon dat kan voldoen aan levensnoden en werkomstandigheden die niet schadelijk zijn voor hun geestelijke en fysieke gezondheid. 

Verzeker gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en bevorder levenslang leren voor iedereen.

 

Door de samenwerking met het maatwerkbedrijf Zonnehoeve Production maakt Studio AMA gebruik van lokale en sociale tewerkstelling om ethische mode te produceren. Het biedt ons de uitgelezen kans textieloverschotten op een sociaal verantwoorde manier om te zetten in duurzame mode, terwijl de medewerkers van Zonnehoeve op deze manier door middel van interessante, kwalitatieve opdrachten nieuwe competentie kunnen opbouwen. De ontwerpen zijn afgestemd op mogelijkheden binnen Zonnehoeve. Studio AMA gaat actief met het team van Zonnehoeve aan de slag om haalbare en toch uitdagende opdrachten te voorzien. Een intensieve en bijzonder innovatieve samenwerking.
 

Bereik gendergelijkheid en empowerment voor alle vrouwen en meisjes. 


Bij Studio AMA verzekeren we de volledige en doeltreffende toename van vrouwen en voor gelijke kansen inzake leiderschap op alle niveaus. Als oprichtster en succesvolle leider van Studio AMA, geeft Soraya Wancour het goede voorbeeld.

Bevorder aanhoudende, inclusieve en duurzame economische groei, volledige en productieve tewerkstelling en waardig werk voor iedereen.

 

Bouw veerkrachtige infrastructuur, bevorder inclusieve en duurzame industrialisering en stimuleer innovatie.

Alle elementen van de klassieke value chain van een modebedrijf worden uitgedaagd door sociaal en duurzame alternatieven. De modesector is een enorm vervuilende sector die een omschakeling nodig heeft om tegemoet te komen aan de heersende veranderende overtuigingen en wensen van de consument die steeds bewuster omgaat met haar aankopen. 

De AMA stuks hebben reststromen uit lokale textielindustrie als grondstof. Dit zorgt ervoor dat de afvalberg verkleint, omgebogen wordt tot duurzame producten. Dit is een erg belangrijk element van hoe we ethische mode willen vormgeven en we communiceren dan ook zo transparant mogelijk over de herkomst  van de producten die we verkopen. De productie wordt gedragen door sociale maatwerkbedrijven. Bij ontwerp hou ik hier rekening mee om de stappen naar een afgewerkt product zo eenvoudig mogelijk te houden.

Dring ongelijkheid in en tussen landen terug.


Bij Studio AMA verzekeren we gelijke kansen en proberen we ongelijkheden weg te werken. Iedereen kan deel van ons proces uitmaken, ongeacht leeftijd, geslacht, handicap, ras, etniciteit, herkomst, godsdienst, economische of andere status. Dit proberen we te versterken aan de hand van de samenwerking met sociaal maatwerkbedrijf Zonnehoeve Production. Hier krijgen mensen met een beperking de kans om betaalde arbeid te volbrengen. 

 

Maak steden en menselijke nederzettingen inclusief, veilig, veerkrachtig en duurzaam.


Bij Studio AMA is alles zeer lokaal. Zo goed als alle  activiteiten binnen het proces spelen zich af in en rond Gent. Op die manier vermijden we een groot aantal co2 uitstoot, in vergelijking met modebedrijven die stoffen en producten uit verre landen laten importeren. We kiezen er ook bewust voor om ons met fiets te vervoeren. 

Verzeker duurzame consumptie- en productiepatronen.


Studio AMA wil duurzame mode toegankelijk maken. Grondstoffen voor de reeksen zijn textiele reststromen van lokale textielindustrieën. De overblijfselen van hun productlijnen worden zo van de afvalberg gehouden. Ook binnen het ontwerpproces is er aandacht voor de hoeveelheid afval te beperken. Zo werken we bij het opstellen van het patroon met systemen die de restvormen tot een minimum herleiden. 

 

Via Sociale media, lezingen, events, … bv. ‘Circulair en sociaal, het nieuwe normaal’ vertel ik over circulaire mode, geef ik tips over eerlijke mode en vertel ik mijn verhaal. Op die manier willen we reguliere bedrijven aanzetten tot het herdenken van hun eigen productieprocessen met het oog op het verminderen van reststromen en het valoriseren van overblijvende reststromen.

 

Neem dringend actie om de klimaatverandering en haar impact te bestrijden.

Binnen Studio AMA krijg mode een duurzame benadering. Slow fashion is zeker een term die hiervoor gebruikt kan worden. De kledingstukken zijn gemaakt om een plaats te vinden in een garderobe waarin kwaliteit voorgaat op kwantiteit. De AMA stuks zijn combineerbaar en draagbaar op verschillende gelegenheden. In ontwerp is er een tijdloze benadering, het gaat niet in op hypes, maar om noden van een gekleed lichaam. Studio AMA gelooft dat dat niet uit de mode gaat. 


Zie ook “Duurzame steden en gemeenschappen” en “Verantwoorde consumptie en productie”.


Doeltreffende, verantwoordelijke en transparante instellingen ontwikkelen op alle niveaus.

Eerlijkheid gaat ook om transparantie naar de eindconsument toe. De eindklant die een product koopt betaalt alle voorgaande schakels en dient op de hoogte te zijn van deze informatie om een bewuste keuze te kunnen maken. 


Versterk de implementatiemiddelen en revitaliseer het wereldwijd partnerschap voor duurzame ontwikkeling.


Door met medewerkers van textielbedrijven reststromen te analyseren, willen we niet alleen geschikte materialen verzamelen, maar hen ook helpen om de waarde van hun reststromen te leren erkennen en herkennen. Aantonen dat hun reststromen nog een waarde kunnen hebben en niet op de afvalberg of in de verbrandingsoven moet. De reststromen kunnen niet alleen als grondstof voor Studio AMA dienen maar ook voor andere projecten. Textielbedrijven kennen hun overschotten een waarde toe en gaan op zoek naar afnemers die in de voetsporen willen treden van Studio AMA. Voor de overschotten wordt er niet betaald maar zij kunnen projecten zoals Studio AMA opnemen in hun CSR-beleid. Dit is voor beide partijen een win-win alsook voor het milieu en de circulaire economie.

 

Onze partners

Top atelier NL POS-01
Studio AMA werd gelinkt aan De Kringwinkel Ecoso dankzij TOP-atelier, een team dat onderzoek voert naar productie en bedrijfsmodellen binnen circulaire textiel.
 
ecoso_logo_vertikaal
ECOSO staat voor “ecologisch en sociaal ondernemen.” Perfect match voor Studio AMA. Hun doel is tewerkstelling creëeren en competenties versterken voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt in een ecologische context.Het is de eerste keer dat Studio AMA vertrekt van reeds bestaande kledingstukken.
Clarysse is sinds 1953 gespecialiseerd in bad-, bed- en keukenlinnen. Net zoals Studio AMA leggen zij hierbij de nadruk op duurzaamheid en lokale productie: ze produceren hun handdoekstof in Belgische fabrieken op Belgische weefgetouwen, en dit op een zo veilige en milieubewust mogelijke manier.
Annabel Textiles is een klein en lokaal bedrijf gelokaliseerd in Mariakerke, dat ontstond in 1974 en ondertussen een afzetmarkt kent in meer dan 60 landen. Dit bedrijf weeft kwalitatief hoogstaande stoffen die doorgaans gebruikt worden voor interieurbekleding en gordijnen. Denk aan complexe jacquard, zware fluweel, gestructureerde  en stevige stoffen. Creatief en kwalitatief materiaal, waarden waarmee Studio AMA maar al te graag uit vertrekt. 
Libeco is een Belgisch textielbedrijf dat uitblinkt in hun niche: linnen. Ze zijn, als familiebedrijf in het West-Vlaamse Meulebeke, uitgegroeid tot de grootste linnenweverij van België. Essentieel in hun productieproces is transparantie en traceerbaarheid, waarden die we ook bij Studio AMA hoog in het vaandel dragen. 

Oost Vlaanderen. 

Departement Werk en Sociale Economie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Alle AMA stuks werden gemaakt bij maatwerkbedrijf Zonnehoeve Production, onze partner in Eke-Nazareth. Zonnehoeve Production biedt betaalde arbeid aan binnen een beschermde en aangepast werkomgevig voor personen die op de conventionele arbeidsmarkt moeilijk hun weg vinden. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

nl_NLDutch