partners

AMA partners

Transparantie over onze samenwerkingen

Studio AMA staat we voor circulaire mode. Om een verschil te maken in de mode-industrie willen we gebruik maken van textieloverschotten die anders verloren zouden gaan. Dat kunnen we niet alleen, maar met enkele lokale partners die ook graag voor een zero-waste aanpak gaan. We stellen ze graag even aan je voor.  Hieronder vind je de partners waar we textiel van hoge kwaliteit halen, de partner die dit textiel tot kledij maakt, en de partners die Studio AMA helpen dragen. 

Studio AMA x Libeco

Studio AMA x Clarysse

Studio AMA x Zonnehoeve

 • Libeco Linnen

  Libeco Linnen

  Libeco focust zich sinds 1858 op het vervaardigen van kwalitatief hoogstaand Belgisch linnen.

  Linnen is één van de meest ecologische vezels ter wereld en die zorg voor de natuur heeft Libeco altijd doorheen het volledige productieproces uitgedragen. Voor de productie wordt vlas geteeld, een gewas dat het best groeit in onze contreien. Na de teelt wordt het op eigen bodem tot linnen geweven door vakmannen en ook na productie wordt elke lap stof met zorg behandeld.

  In de laatste jaren zet Libeco zijn beste beentje voor om duurzaam te ondernemen. Ze groeiden uit tot een CO2-neutraal bedrijf en lanceerden een collectie van 100% biologisch linnen. 

 • Ecoso

  Ecoso en AMA zorgen samen voor een primeur! 

  Voor het eerst vertrekt Studio AMA van reeds bestaande kledingstukken voor het ontwerp van iets nieuws. Dit is een samenwerking met kringwinkel Ecoso. Ook daar bevinden zich namelijk textielresten van stuks die niet verkocht (kunnen) worden. Omdat deze bron van textielafval immens is, voelden we de noodzaak om hiermee aan de slag te gaan.

  Ecoso staat voor “ecologisch en sociaal ondernemen.” De ideale match voor Studio AMA dus! Ecoso wil werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt, en hen zo de kans bieden om hun vaardigheden te versterken. Dit alles wordt geregisseerd in een ecologische context.

  Studio AMA werd gelinkt aan De Kringwinkel Ecoso dankzij TOP-atelier, een team dat onderzoek voert naar productie en bedrijfsmodellen binnen circulaire textiel. 

  TOP Atelier

  De resultaten van deze duurzame samenwerking vind je in TANGOOSCAR en PAPA.

 • Clarysse Towels

  Clarysse Towels
  Clarysse is sinds 1953 gespecialiseerd in bad-, bed- en keukenlinnen. Net zoals Studio AMA leggen zij hierbij de nadruk op duurzaamheid en lokale productie: ze produceren hun handdoekstof in Belgische fabrieken op Belgische weefgetouwen, en dit zo veilig en milieubewust mogelijk.

  De stoffen die zij vervaardigen zijn zacht voor mens en planeet – en dat voel je aan de materie. Studio AMA tovert Clarysse’s badstof om tot tijdloze stuks die dicht op de huid gedragen moeten worden: badstof, maar dan draagbaar. Of hoe comfort en stijl elkaar niet moeten uitsluiten.

  Zoek hier jouw favoriete stuk in handdoekstof.

 • Annabel Textiles

  Voor de productie van jassen LIMA en KILO werkte Studio AMA samen met Annabel Textiles, een klein en lokaal bedrijf gelokaliseerd in Mariakerke dat in 1974 werd opgericht en ondertussen een afzetmarkt kent in meer dan 60 landen. Dit bedrijf weeft kwalitatief hoogstaande stoffen die doorgaans gebruikt worden voor interieurbekleding en gordijnen. Denk aan complexe jacquard, zware fluweel, gestructureerde en stevige stoffen.

  Creatief en kwalitatief materiaal, waarden waarmee Studio AMA maar al te graag uit vertrekt. 

 • De Zonnehoeve Productions

  Maatwerk op jouw maat, maar ook op die van de arbeiders; dat is sociaal maatwerk! De Zonnehoeve biedt werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Het bedrijf in Nazareth zorgt voor een aangename, duurzame werkomgeving en reikt kansen aan om nieuwe vaardigheden te verstrekken. Studio AMA luistert tijdens de productie naar de noden en de vaardigheden van de kleermakers en gaat met hen in dialoog. Duurzaamheid is voor Studio AMA een heus stokpaardje, ook in het uitbouwen van relaties. 

 • Loud And Clear zorgde voor technische ondersteuning tijdens het uitbouwen van deze website.

 • Dankzij Impactprojects staat onze sociale onderneming sterk in zijn schoenen en maken we dagelijks een aanzienlijk grotere impact. 

 • Provincie Oost-Vlaanderen gaf Studio AMA een financieel duwtje in de rug. Zij willen graag sociale ondernemingen steunen die de samenwerking aangaan met een regulier bedrijf.

 • Ook de Circulaire Kickstart zorgde voor extra ondersteuning. We kregen samen met negen andere circulaire ondernemingen intensieve begeleiding van experten om Studio AMA klaar te stomen voor de circulaire markt.