over AMA

Studio AMA – labo voor ethische mode door Soraya Wancour

Wat als mode een positieve impact zou genereren?

Studio AMA is een broedplek voor een alternatief model binnen de mode industrie. Binnen alle onderdelen van het proces wordt een antwoord op de vraag geformuleerd hoe het zo duurzaam en ethisch mogelijk kan.

De AMA collectie  is het resultaat van dit labo waar alle stappen worden gezet om een verantwoord, guilt-free item naar je toe te brengen. Verantwoord design komt tot leven. Kledingstukken en accessoires worden gemaakt uit restafval van de lokale textielindustrie. Productie gebeurt bij een sociaal maatwerkbedrijf in de buurt. Het ontwerp zorgt voor een duurzaam gebruik.

Naast pasklare kledingstukken biedt AMA ook workshops en inspiratiesessies aan om duurzaam gebruik van kledij centraal te stellen. Het platform ‘Goed Gekleed‘ inspireert en informeert over hoe jij duurzaamheid in je kleerkast kan brengen.

AMA – latijns imperatief

Iets doen omdat het hetgeen is wat klopt – zonder vragen te moeten stellen. Doen en maken vanuit een persoonlijke overtuiging en goesting. 

Als ontwerper, maker en met een groen hart startte ik Studio AMA, als noemer van mijn projecten. Ik volgde “Création de Mode et Stylisme” aan het Brusselse La Cambre en werkte als freelancer, stylist en ontwerper voor verschillende bedrijven, artiesten en particulieren.