over AMA

Studio AMA - Belgische designermode, 100% circulair, lokaal sociaal gemaakt.

Wat als mode een positieve impact zou genereren?

Studio AMA is een broedplek voor een alternatief model binnen de mode industrie. Binnen alle onderdelen van het proces wordt een antwoord op de vraag geformuleerd hoe het zo duurzaam en ethisch mogelijk kan.

ecologisch – fair trade – lokaal – korte keten – genderinclusief – body positive – sociaal verantwoord – zero waste – circulair –  made in Belgium – eco friendly – slow fashion – …

De AMA collectie  is het resultaat van dit labo waar alle stappen worden gezet om een verantwoord, guilt-free item naar je toe te brengen. Verantwoord design op z’n best. Kledingstukken en accessoires worden gemaakt uit restafval van de lokale textielindustrie. Productie gebeurt bij een sociaal maatwerkbedrijf in de buurt. Het ontwerp zorgt voor een duurzaam gebruik.

Het platform ‘Goed Gekleed‘ inspireert en informeert over hoe jij duurzaamheid in je kleerkast kan brengen.

AMA – latijns imperatief voor houden van

Iets doen omdat het hetgeen is wat klopt – zonder vragen te moeten stellen. Doen en maken vanuit een persoonlijke overtuiging en goesting. 

Vrouwelijke CEO Soraya Wancour van Studio AMA

Soraya Wancour is een ontwerper en werd ondernemer via haar Start-up Studio AMA.

Ze werkte in de high- en low-end mode- en textielindustrie. Ze streeft naar een alternatief binnen de modesector die maar al te vaak gebouwd is op uitbuiting van mens en milieu. Ze bouwt aan een sociaal en circulair businessmodel om de industrie verder in transitie te brengen.

De AMA-collectie is gemaakt van reststoffen uit de lokale textielindustrie. Het ontwerp is aangepast aan de mogelijkheden van een lokale sociale werkplaats, waar de kleding wordt gemaakt door mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

Volgens Soraya is transparantie de sleutel naar een duurzamer modelandschap. Een open kijk op de waardeketen beïnvloedt consumentengedrag zoals consumenten de markt dicteren.

Met haar collectie wil Soraya een voorbeeld stellen in hoe je een positieve impact kunt maken door kleding te dragen die bij uw waarden past.