Het verhaal van Studio AMA

AMA – latijns imperatief

Iets doen omdat het hetgeen is wat klopt – zonder vragen te moeten stellen. Doen en maken vanuit een persoonlijke overtuiging en goesting.

Na haar studie mode aan La Cambre in Brussel heeft Soraya als ontwerper gewerkt in de textielindustrie. De productiemethoden in de sector strookten niet met haar persoonlijke visie op duurzaamheid en ecologie.Tijdens die periode heeft Soraya Studio AMA gelanceerd, een project voor ethische mode op basis van een circulair bedrijfsmodel.

Feiten en cijfers

Bij Studio AMA maken we gebruik van bestaande reststromen binnen de textielindustrie om nieuwe stuks te ontwerpen. Het gaat veelal om technische tests van textielontwerpen of productie stalen met minieme fouten. Dikwijls zijn dat prachtige en zeer goed bruikbare materialen die anders ongebruikt in de afvalverwerker terechtkomen. Die materialen krijgen een tweede leven in onze modellen. Bij het ontwerpen schenken we allereerst aandacht aan de haalbaarheid voor de maatwerkbedrijven en onderhoudsgemak en combineerbaarheid met andere kledingstukken voor de eindconsument.

Lange OSCAR rok uit gerecycleerde mannen hemden

 Studio AMA staat voor kleren met karakter. De kleren zijn genderneutraal en dus voor iedereen. Doordat wij werken zonder maten zijn de kleren toegankelijk voor elk model. De collecties zijn steeds Made In Belgium en worden vervaardigt in het sociaal atelier.  Omdat ecologische mode een van pilaren is van Studio AMA zijn de stoffen van de kleren steeds gerecycleerd. RecyKLEREN, duurzaamheid en circulair zijn de nieuwe norm van mode. De kleren van Studio AMA zijn Future proof fashion.

Informatie over de producten

Geen enkel stuk stof gaat verloren bij Studio AMA. De kleding stukken zijn gemaakt van handdoekstoffen, oude mannenhemden, linnen tot matrascovers en interieurstoffen.

Bij studio AMA zijn er geen maten, size doesn’t matter!

AURA

€48

WHISKEY

€98

Blauwe multifunctionale durzame Rugzak ALFA

ALFA

€128

KILO

€312

LIMA

€324

GOLF

€212

MIKE

€148

JULIET

€92

DELTA

€172

BRAVO

€122

ROMEO

€134

QUEBEC

€128

NOVEMBER

€142

ECHO

€200

FOXTROT

€142

TANGO

€224

PAPA

€242

OSCAR

€158

CHARLIE

€146

HOTEL

€112

SIERRA

€108

INDIA

€84

More to come

Voeg je koptekst hier toe

Contact

Soraya Wancour
Soraya@studioama.be
+32 477 42 09 36
Atelier AMA, Bomastraat 35, 9000 Gent

Studio AMA’s inspanningen werden erkend. Zo hebbe we  de CLIMATE CHALLENGE AWARD ’21 Award van Henry Van de Velde gewonnen.

Je zag ons in: Marie ClaireWeekend Knack, De Standaard, Mo Magazine, …

 

nl_NLDutch