“Studio AMA past er een mouw aan”

Studio AMA past er een mouw aan

Onderneemster Soraya Wancour lanceert haar nieuwe kledingcollectie

GENT (14-05-2020) – Ethisch modelabel Studio AMA lanceert haar nieuwe collectie. Sociaal onderneemster en ontwerpster Soraya Wancour loodst haar merk door de coronacrisis heen. “Studio AMA toont aan dat meer dan ooit lokaal het nieuwe normaal is”, aldus Wancour.

Soraya Wancours ontwerpen waren klaar. De banden waren gesmeed met de nieuwe lokale partners, maar toen nam corona over. De productie bij het sociaal atelier werd
stilgelegd. De Gentse bleef echter niet bij de pakken zitten. “Ondanks de lockdown stond de tijd bij Studio AMA niet stil. Roeien met de riemen die we hadden om op een week tijd de volledige strategie om te gooien”, dixit Soraya.

Originaliteit is key

Van fotoshoots met huisgenoten tot dagdagelijkse atelierupdates, Studio AMA geeft haar klanten iets om naar uit te kijken in quarantainetijden. “Elke week droppen we 1 à 2 nieuwe ontwerpen op onze webshop. Klanten kunnen die al kopen online. Het stuk moet echter nog geproduceerd worden. Het gaat dus om een voorverkoop. We wilden de mensen alvast een voorsmaakje geven”, vertelt de Studio AMA onderneemster. Sterker nog: de klanten kunnen zelf aan de slag met hun collectiestuk. Op de website kan je zelf de kleurencombinatie van je T-shirt samenstellen of je kan je wagen aan een verrassing. Studio AMA gaat dan zelf aan de slag voor jou. Er is ook het privé-event waar je jouw favoriete kledingstuk er zelf kan uitpikken. Dus voor wie nog een beetje geduld heeft en graag de stoffen wil voelen en aanpassen om te beslissen, kan alvast een ticket reserveren voor ons exclusief event. Samen met het ticket reserveer je al jouw eigen collectiestuk. “Elk AMA-stuk is anders. Mensen zijn dat ook. Er is genoeg één pot nat.  We willen onze klanten originele benaderingen en ontwerpen aanbieden”, vertelt Soraya.

De houvast

Waar in coronatijden ‘lokaal’ zegeviert, bewijst het merk nog eens waarom dat de juiste keuze is: “De volledige strategie uitvoeren gebeurt vanuit Gent. We werken al hyperlokaal en dat is een bewuste keuze. Het sociaal productieatelier zo dicht bij huis en daarnaast zijn de leveranciers ook een lokaal gegeven. We zitten bij de bron en kunnen mondjesmaat weer vlot opstarten. Studio AMA toont aan: lokaal is het nieuwe normaal.”

collectiebeelden
Meer info via:
soraya@studioama.be 
0477 42 09 36 (Soraya Wancour)

WIE

Soraya Wancour (29) is ontwerpster en sociaal onderneemster. Met een groen hart richtte ze Studio AMA op. Ze volgde de opleiding “Création de Mode et Stylisme” aan de gerenommeerde Brusselse hogeschool  La Cambre. Soraya werkte als freelancer, stylist en ontwerper voor verschillende bedrijven, artiesten en particulieren vooraleer ze potten ging breken met een eigen label.

Collectie?

Hotel, India, Juliet, Kilo, Lima, Oscar, Papa… Soraya Wancour doopte haar kledijstukken met het NAVO-alfabet. Ze liet zich inspireren voor haar collectie door de stoffen van haar lokale partners: 

Clarysse produceert badstoffen. Beeld je een T-shirt in die als een badhanddoek over je huid glijdt.

Libeco is de Belgische referentie voor linnen. Studio AMA gaat met de stoffen aan de slag voor bloezen, T-shirts en broeken.

Ecoso Kringwinkel sorteert de afgedankte hemden voor Studio AMA. Een unieke samenwerking voor AMA om met “post consumer waste” aan de slag te gaan. Hemden worden herinterpreteert tot elegante jurken en bijzondere rokken.

Annabel Textiles zorgt voor de stoffen van de AMA-jassen. Interieurtextiel wordt anders bekeken.

De productiepartner van Studio AMA bevindt zich in Eke-Nazareth. Zonnehoeve is een sociale tewerkstellingsplaats met werk op maat van haar mensen.

 

Dixit Soraya:
“Le nouveau mode est arrivé”
“Lokaal is het nieuwe normaal, ook in de mode”
“Mode maar anders”
“Nieuwe benaderingen van mode, de toon gezet”
“Gentse ontwerpster past er een mouw aan”
“Mode is niet meer in de mode. Tijd voor iets anders.”
“Lokaal is de nieuwe mode”