Gepost op

§2.SWEATER: launch

launch studio ama sweater meisje met spiegel

§2.SWEATER krijgt een gezicht tijdens de launch in Het Objectief

Op vrijdag 21 september zouden alle puzzelstukjes samenvallen tijdens de launch van de nieuwe collectie. Daarvoor was Studio AMA te gast bij Het Objectief. Het werd niet alleen een lanceringsevenement, maar ook een paskamer én een shootlocatie. Hoe dat verliep? Lees vooral verder. 

Voor het ontwerp en de productie van §2.: SWEATER werkte ik voor het eerst nauw samen met een sociaal maatwerkbedrijf. Niet alleen dat, maar ook het bijzondere materiaal van de matrassencovers waren nieuw. Na veel aftoetsing met elke partij kwam de productie tot stand.

Met 66 sweaters verwachtende in mijn atelier was ik klaar voor de volgende – en misschien wel de spannendste sprong. Ik prikte een datum voor dé launch van de collectie. Voor de locatie stak ik de koppen samen met het Objectief. Die creatieve ruimte voor beeldvormers was meteen ook de geknipte plek om de collectie op de gevoelige plaat vast te leggen.

Voor het zo ver was, borduurde ik nog eigenhandig het AMA-logo in de sweaters en stuurde ik het ontwerp voor de hangtag naar de drukker. De glazen werden aangevoerd, de sweaters geborduurd. Vrijdag 21 september rond 16 uur stond ik klaar om de eerste genodigden te ontvangen. Meteen voelde ik hoe alles op z’n plaats viel.

Het objectief als eventlocatie, paskamer én fotostudio

Het Objectief deed niet alleen dienst als evenementlocatie, maar veranderde in één grote paskamer. Bezoekers zochten samen uit welk stuk hun favoriet was, gaven elkaar tips en complimentjes. De §2.SWEATER collectie kwam tot leven.

Tegelijkertijd drong het verhaal van Studio AMA en deze collectie tot hen door. De sweaters werden gemaakt uit reststromen van matrassencovers. Dat materiaal bepaalde meteen ook het ontwerp. Vandaar, dus, dat zo’n sweater je in je bed doet wanen. 

Ondertussen werd de ‘paskamer’ ook een fotostudio. Verschillende stuks, stoffen, maten,… Bezoekers gingen ermee voor de lens staan, soms met enige gêne, dan weer met een tikkeltje trots. Maar telkens met een brede smile

Bedankt aan iedereen die er was en me een handje toestak hier een fantastisch moment van te maken.

De blije gezichten en resterende stuks zijn te vinden in de webshop.

AMA sweater 2.11  AMA sweater 2.2  AMA sweater 2.6

Launch AMA sweater  AMA sweater 2.12  AMA sweater 2.1